Miten hoidan ihoa syksyllä?Tämän syksyn hoitorutiini <3

Miten hoidan ihoa syksyllä?Tämän syksyn hoitorutiini <3

Lämpimät aurinkoiset päivät ovat päättymässä ja sääolosuhteet alkaa ihoamme koettelemaan - matalat lämpötilat, kosteus ja tuuli. Syksy on siirtymäkausi (jolloin iho, joka on tottunut lämpöön ja aurinkoon) alkaa sopeutuu kylmään säähän. Ja Kosmos Beauty Lab on koonnut sinulle parhaat vinkit miten valmistat ihoa muutoksia varten. 

Kuinka iho muuttuu syksyllä?

• Ihon kuivuminen
• epidermiksen sarveiskerroksen paksuuntuminen ja ihon tylsyys;
• hyperpigmentaatio - Auringon seuraukset 
• yliherkkyys - näin iho kärsii matalista lämpötiloista ja kuivasta syksyn ilmasta;
• punoitus - näin iho reagoi kylmään.
Mutta olemme valmiina huonoon säähän :) Hyvällä hoidolla, jopa syksyllä, ihosi pysyy terveenä, sileänä ja kirkkaana!

1. Kosteus ja Ravitsemus

Vesipohjaiset, kuten geelimäiset tuotteet saa jäädä nyt kevääseen saakka. Nyt valitsemme vaihtoehtoja, joissa on tehokkaampia - mutta ei raskaita! - ainesosia. Yritä valita tuotteet mitkä sisältävät hyaluronihappoa ja glyseriiniä. Ja myös keramidit, skvalaani ja niasiinamidi (E- ja B3-vitamiinit). Nämä komponentit luovat suojaavan esteen ihon pinnalle. Valitse myös öljyjä sisältävät tuotteet, koska nyt iho tarvitsee intensiivistä ravintoa. Rasvaiselle iholle sinun on kuitenkin valittava varovasti öljyiset tuotteet.


2. Aurinkosuoja

Kyllä, kukaan ei perunut sitä edes pilvisellä säällä! Aurinkosuoja on tärkeää ympäri vuoden. Kylmänä vuodenaikana SPF 20-30 riittää. Käytä BB-voidetta tai meikkivoidetta jossa on jo suojakerroin. 

Poikkeuksena on iho, jolla on hyperpigmentaatio, ja se on suojattava milloin tahansa vuoden aikana tuotteilla, joiden suojakerroin on vähintään SPF 50.

3. Kuorinta
Syksyllä ihon keratinoituneiden hiukkasten kuorinta hidastuu. Siksi iho muuttuu himmeäksi ja karkeaksi. Muista kuoria ihoa 1-2 kertaa viikossa. Vakuutamme sinulle, että ihosi muuttuu :)

Älä unohda vartaloasi, käsiäsi ja huulten ihoasi!
Valitse ravitsevia tuotteita, joissa on vitamiineja, sheavoita ja avokadoa - ne suojaavat täydellisesti tuulelta ja kylmiltä lämpötiloilta. Käytä huulillesi ravitsevia öljyjä, pehmentäviä balsamia ja yönaamioita.

Kasvonaamiot on meidän pelastus säällä kuin säällä!
Syksyllä kannattaa valita ravitsevia ja kosteuttavia vaihtoehtoja. Tutki ainesosat: sisältääkö ne keramidia, argan-, avokado-, jojoba- tai sheaöljyä? Jos sisältää, nehän sopii meille! :)

Vinkkejä Kosmos Beauty Lab:lta

Seuraavaksi kerromme sopivat tuotteet jokaiselle ihotyypille.

  • Herkkä iho. Etsi tuotteita, joissa on rauhoittavia ainesosia, kuten niasiiniamidi, aloe-uute ja panthenoli.

 

  • Rasvainen iho. Kyllä, syksyn ihon kuivumisen ja paksunemisen takia akne, finnit ja rasva voivat olla ongelmana herkemmin. Ihon puhdistus useita kertoja päivässä alkoholipitoisilla tuotteilla vain pahentaa asiaa! Mutta happoa sisältävä Toner tai kasvovesi kosteuttaa ihoa ja rauhoittaa tulehduksia varovasti.

 

  • Kuiva iho. Käytä aikaa kosteuttamaan ihoasi esimerkiksi hyaluronihapposeerumilla tai -tonerilla. Ja  muista varastoida kangasnaamioita! :)

 

  • sekaiho. Raskaiden, paksujen tuotteiden käyttö on ehdottomasti huono idea, joka johtaa vain öljyiseen kiiltoon. Mutta hyaluronihapposeerumi ja kevyt voide, voittaa kylmän ehdottomasti.